Logo skadedyrshop  Logo Skadedyr.no

  1. ABS Skadedyr Camilla
  2. Maur
  3. mandag, juni 30 2014, 08:45 AM
  4.  Abonner via e-post

Jeg har store mengder små sukkermaur som kommer inn via en åpning mellom platet vegg, gipset tak og taklist i min nye leilighet. Takhøyde ca 4,20 m. Aktiviteten øker utover ettermiddagen når sola har varmet opp ytterveggen mot sør. Svermingen starter etter kl 16:00 og utover kvelden. De tre første dagene satt det 8 - 15 store klyser med dronninger (med vinger) på vinduene og mange mindre utgaver spredt. Aktiviteten har aminket noe etter intens støvsuging over flere dager. Denne leiligheten skal være bygget etter ny standard hvor det kreves at bolig trykktestes. Skyldes dette fuktig isolasjon ? Har varslet utbygger om at dere blir kontaktet for råd. Hva kan jeg gjøre. Er forsikret med kjøpsforsikring i HELP.

Aksepter svar

Hei

Bildet er så uklart, at jeg kan ikke se hvilken type av maur dette er. Maur som svermer ut av vegger og tak, er et klart bevis på at det sitter et komplett mausamfunn inne i konstruksjonen et sted. De maurene som du ser med vinger, er hanner og hunner som kommer frem til nærmeste åpne rom for å pare seg. De maurene du ser uten vinger er arbeiderne. Litt avhengig av maur type, så er svært ofte fukt årsaken til at de trives der de bor. Jordmaur, eller Sukkermaur som de kalles kan kun innta treverk hvis treverket er råttent. Så råttent at du nærmest kan stikke fingeren inn i det. Stokkmaur kan gå i tørt trevirke, men foretrekker fuktig trevirke de også. Fuktig trevirke er mye enklere å gnage i.

Det finnes andre materialer som maur også trives i. F.eksempel isopor og annen isolasjon, men som sagt, så er det sannsynlig vis fuktproblemer. Vi ser dette i nye som gamle konstuksjoner. I gamle fordi de har vært utsatt for vær og vind over lang tid. I nye på grunn av feil i byggearbeidet, og fordi det benyttes nye typer av bygningsmaterialer som maurene trives godt i. Skal dere løse problemet deres, er det viktig å finne ut hvor maursamfunnet er, og avlive det direkte. Åpning av veggen kan forårsake at dere skremmer dronningen. Da vil den ta med seg det den klarer av maur og egg, og starte tue et annet sted. Dere vil ikke at det skal skje, så det er viktig vite hva dere gjør. Vi i ABS Skadedyrkontroll AS driver med dette hver eneste dag, og kan også bistå dere. Dere kan også ringe oss for å drøfte maurproblemene. Ring oss i så fall på 800 83 002. Her kan du lese mer om Stokkmaur. Her kan du lese mer om svart-jordmaur-sukkermaur / jordmaur. Ellers lykke til

  1. mer enn en måned siden
  2. Maur
  3. # Permalink
Svar (1)
Det finnes ingen svar på dette innlegget enda. men du har ikke tilgang