Logo skadedyrshop  Logo Skadedyr.no

Løst Mus i veggen?

  1. ABS Skadedyr Camilla
  2. Gnagere
  3. onsdag, desember 16 2015, 03:30 PM
  4.  Abonner via e-post

Hei! I det siste har jeg blitt obs på rare skrapelyder inne i veggen. Vi bor i et hus med tre leiligheter, og lydene kommer fra veggen på rommet mitt (yttervegg), litt nedenifra. Leiligheten under har betongvegger (husets fundament), så vår leilighet er den første med trevegg. Lyden høres ut som om noen gnager på en trebit eller lignende. Den er sporadisk, men jeg hører den ganske ofte. Jeg har lest noen andre spørsmål her, og det virker jo som om det kan være mus som har trukket inn, for det høres ikke ut som treverket som beveger seg. Hva tror dere? Er det mus/rotter? Hva kan i så fall konkret gjøres med det?

Aksepter svar

HEI

Det du beskriver er helt normalt., og kan godt være mus i veggen. Det er ikke enkelt å gi konkrete råd uten å ha sett problemet. Mus tar seg inn i bygget via sprekker og åpninger rundt fasaden. Veldig ofte tar de seg inn bak kledningen på huset. Når de først har kommet seg inn i veggen er det fritt frem over alt. Veldig ofte bruker de rørene som gater, og ender opp i kjøkkenbenken. Problemet med mus er at de ødelegger isolajon og forårsaker store kuldebroer. De gnager på vannledninger til oppvaskmaskinen og de kan gnage på ledninger. Det er unødvendig å si hva det kan føre til.

Det første du må gjøre er å bekjempe det eksisterende problemet. Det gjør du med feller og eller med musegift. Dette er stort sett de eneste mulighetene du har. Hvis du har en del mus, er ofte ikke feller nok. Du tar noen men kanskje ikke alle. Vi i skadedyrbransjen jobber innvendig, men også utvendig for å ta helheten av problemet. Du kan deretter forsøke å sikre bygget. Dette er ikke lett, da mus ikke behøver mer enn noen millimeter for å ta seg inn.

Du kan helt uforpliktende ringe ABS Skadedyrkontroll AS og diskutere problemet, eller sjekke ut "skadedyrguiden" for å lese mer om mus. Hvis du vil forsøke selv først kan du gå til vår - skadedyrshop.no - og kjøpe "gjør det selv" produkter til bekjempelse av mus.

  1. mer enn en måned siden
  2. Gnagere
  3. # Permalink
Svar (1)
Det finnes ingen svar på dette innlegget enda. men du har ikke tilgang