Logo skadedyrshop  Logo Skadedyr.no

  1. ABS Skadedyr ekspert
  2. Biller
  3. søndag, juni 26 2016, 06:32 AM
  4.  Abonner via e-post

Hei.

Har ved flere anledninger sett biller som har vært i vinduskarmen, og har gått over gulvet. De er små som linfrø og er brune og svarte. Jeg har sprayet hele leiligheten med permetrin insektsspray, og støvsugd/vasket alt. Ser at det nå ligger en del larver på gulvet, både levende og døde. Hvilke tiltak kan man gjøre videre for å få de bort? Vil ikke at det skal dukke opp larver/biller igjen!

Legger ved bilde av larve og billen slik at dere kanskje klarer å se hvilke det er.

Svar (1)
Christian Aksepter svar

Hei Henriette.

Dessverre kan jeg ikke se noen vedlagte bilder, og derfor er det jo vanskelig å gi deg helt klare svar.

Du beskriver et insekt som er brunsvart, og ligner på et linfrø. Dette er jo den klassiske beskrivelsen av BRUN PELSBILLE. Brun pelsbille trives godt i leiligheterm og særlig leiligheter med gamle tregulv som har mye sprekker. Brun pelsbille kan leve av alt. Det være seg mat i matskapet, klæri klesskapet eller støv under gulvlistene. Derfor kan det noen ganger være en utfordring å bekjempe dette.

Det som er viktig, er å finne utklekningsstedene deres. Der de formerer seg. Hvis du finner ut hvor larvene gjemmer seg, så er du ikke langt unna kilden/e.

Jeg anbefaler en kombinasjon av støvsuging og insektmidler for å bekjempe dette. Det er det mest effektive. Hvis det da ikke blir borte, så her du ikke funnet kildene. Det er fortsatt dette som er metoden, og du må fortsette på samme vis. For øvrig så kan det ta litt tid før behandlingen virker, så det er lurt å vente et par uker mellom behandlingene.

Vi i ABS Skadedyrkontroll AS driver med dette daglig, og kan selvsagt også bistå deg. Gi i såfall beskjed. Her kan du lese mer om Brun pelsbille. Gode insektmidler kan du også få kjøpt gjennom vår nettbutikk SKADEDYRSHOP.NO

Lykke til

Chris

  1. mer enn en måned siden
  2. Biller
  3. # 1
Det finnes ingen svar på dette innlegget enda.